Prima tunsoare a copilului: între lacrimi și sfaturi sentimentale

Când este momentul să tunzi părul copilului pentru prima dată și cum procedezi? O altă mică dilemă pentru proaspeții părinți este locul în care ar trebui să se desfășoare această acțiune: acasă sau la coafor? Pe de o parte, tunsul acasă este o treabă destul de dificilă, mai ales dacă tu, ca părinte, faci asta pentru prima dată. Pe de altă parte, mersul la coafor cu un nou-născut ar putea fi văzut ca un gest excesiv și o experiență neplăcută pentru un copil la o vârstă atât de fragedă.

Când ar trebui să aibă loc prima tunsoare a copilului?

Momentul primei tunsori depinde în special de doi factori: cantitatea și rata de creștere a părului. Nu crede legendele urbane care spun că nu ar trebui să tunzi bebelușul înainte de a împlini vârsta de un an și nu acorda prea multă atenție persoanelor care te îndeamnă să-l razi complet pentru îndesirea firelor de păr. Această metodă s-a dovedit a fi complet ineficientă! Dacă părul îi crește repede, trebuie să îl tunzi pentru a evita transpirația în exces și iritațiile provocate în sezonul cald.

Există bebeluși care se nasc cu păr bogat, iar dacă acesta continuă să crească, prima tunsoare poate fi necesară încă din primele 4-6 luni, deși poate părea destul de neobișnuit. Cea mai sigură opțiune este să aștepți până când copilul își poate menține capul drept, iar mușchii devin mai puternici. În alte cazuri, bebelușii pot avea părul des, dar nu prea lung, de aceea prima tunsoare nu va fi necesară mai devreme de 8-9 luni. Alții au doar câteva șuvițe de păr, care sunt aranjate treptat cu un accesoriu. Prin urmare, momentul primei tunsori poate fi amânat cu până la un an și jumătate.

De ce este necesar să se întâmple?

Mulți părinți ajung să se ferească de acest moment și să-l întârzie cât de mult pot. Mersul la salon poate fi destul de neplăcut pentru un bebeluș. Părintele, care este frustrat și nu știe cum  să-i mai atragă atenția, își poate pierde cumpătul foarte ușor. Deși vrei să eviți o scenă înăbușită de plânsete și sentimente copleșitoare, tunsul acasă nu este sub nicio formă o alternativă mai bună. Ce se întâmplă dacă se mișcă brusc și îl înțepi? Soluția ideală este să mergi la un salon cu personal calificat care să știe cum să procedeze în astfel de situații.

Pentru servicii profesionale de tuns copii Dorobanți, apelați cu încredere la Baby Paint Salon. În ciuda eforturilor pe care un părinte trebuie să le depună în astfel de situații,  prima tunsoare a copilului nu trebuie amânată. Părul crescut după ceafă îl poate face să se simtă incomod și să transpire, firele excesive din partea din față îi pot afecta vizibilitatea, iar în cele din urmă, bebelușul poate arăta neglijent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *