Cum devii columbofil?

Întrebarea care ne stă pe buze multora dintre noi atunci când întâlnim o persoană care are drept hobby creșterea porumbeilor, este ”de ce porumbei?”. De ce sunt aceste păsări atât de deosebite și de îndrăgite de sute de mii de persoane din întreaga lume? Cum se ajunge la o astfel de pasiune și cum poate fi întreținută de-a lungul anilor? Nu puține sunt calitățile acestor păsări, dar de asemenea, nici îngrijirea acestora nu este de neglijat din punct de vedere financiar.

Așadar, putem vorbi de un adevărat miraj la prima vedere, dar abia după ce înțelegem mai bine ce presupune un astfel de hobby putem să realizăm ce înseamnă de fapt și de drept un porumbel voiajor și cum poate fi fructificat acest domeniu.

De ce porumbei?

Porumbeii sunt păsări deosebit de inteligente și prezintă o fizionomie foarte armonioasă. Ele pot fi considerate păsări-spectacol datorită formei aripilor și a nuanțelor pe care penajul lor le pot avea. Nu degeaba sunt doriți la nenumărate nunți în calitate de invitați speciali care au rolul de a oferi momentului mai multă grație și sensibilitate.

Trecând peste frumusețea lor copleșitoare, ne putem opri la ceea ce îi face de fapt atât de speciali și anume inteligența lor. Abilitatea lor de a se folosi de câmpurile magnetice ale pământului și de miros pentru orientare este atent studiată de cercetătorii din întreaga lume și în continuare nu a fost pe deplin explicată.

Misterul constă în această capacitate unică de a se întoarce mereu în locul unde au fost crescuți și a devenit un subiect folosit pentru concursuri la nivel mondial. Ceea ce contribuie de asemenea la această performanță este și puterea pe care porumbeii voiajori o dețin, deoarece vorbim de sute și mii de kilometri pe care ei îi parcurg fără încetare.

Ce presupune creșterea lor?

Dacă dorești să începi un astfel de hobby trebuie să ai în vedere mai multe aspecte extrem de importante în creșterea porumbeilor. Sunt păsări sensibile care au nevoie de mult spațiu, curățenie și cel mai important, un mediu lipsit de stres. Produsele pentru porumbei trebuie să fie de calitate și să le ofere confortul și liniștea de care au nevoie pentru a supraviețui.

De la accesorii, până la suplimente și vaccinuri, fiecare detaliu trebuie ales cu grijă, astfel încât să se potrivească nevoilor păsărilor tale, dar să nu te aducă în punctul în care ai nevoie de un împrumut bancar. Columbovet.ro este magazinul potrivit pentru toți columbofilii care își doresc păsări sănătoase și alimentate corespunzător, dar care să nu devină o pasiune prea costisitoare.

Intră pe site-ul magazinului și descoperă ofertele de produse pentru porumbei, perfecte pentru buzunarul fiecărui iubitor de voiajori. Alege să îți tratezi păsările așa cum se cuvine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *