Am citit multe mituri noi

Urina este o parte importanta in procesul de eliminare a toxinelor din organism.Culoarea acesteia este data de la un pigment care se numeste urocrom si variaza de la galben pal pana la chihlimbar in functie de concentratia urinei.Urina care este anormal colorata poate fi tulbure, intunecata sau colorata precum sangele.Factorii care pot influenta schimbarea culorii urinei pot include pigmenti si alte substante continue in anumite alimente si medicamente.O culoare anormala a urinei poate indica o afectiune care trebuie tratata. Spre exemplu, culoarea rosie pana la bruna a urinei ne poate indica un semn al unei tulburari hepatice, cum ar fi hepatita virala acuta sau ciroza.

Exista numeroase mituri despre culoarea urinei, iar Doctor Mit Bogdan Ivanescu ne exemplifica ce inseamna o culoarea anume a urinei.

Daca urina nu are culoarea, inseamna ca persoana respective consuma prea multa apa; culoarea palid este normala si inseamna ca organismul este sanatos si bine hidratat; culoarea galben transparent este o culoare normala; galben inchis este o culoare normala, insa ar putea indica o usoara deshidratare; culoarea chihlimbarului sau a mierii arata faptul ca organismul este deshidratat si este recomandat sa bei suficienta apa; culoarea maro sau brun indica faptul ca ai putea sa suferi de o boala de ficat sau de o deshidratare severa si este recomandat sa consume suficienta apa; culoarea rosiatica sau roz poate insemna ca ai mancat sfecla, affine sau rubarba, recent, daca nu, este posibil sa fie sange in urina, ce ar putea fi semnul unei boli la rinichi sau la prostata, al unei infectii urinare sau chiar al unei intoxicatii cu mercur; culoare portocaliu indica deshidratare sau ar putea insemna ca suferi de o boala de ficat sau bila sau poate fi cauzata de anumiti coloranti; culoarea verde sau albastru reflecta o boala genetica foarte rara, de anumite bacterii, de aditivi alimentari sau de anumite medicamente.

In cazul in care urina formeaza o spuma, ar putea fi un efect hydraulic inofensiv, in schimb daca se intampla des ar putea indica un exces de proteine in dieta sau o problema la rinichi.

Doctormit ne mai spune ca multe substante pot schimba culoarea urinei, cum ar fi, unele medicamente, laxative, chimioterapia, precum şi anumiţi coloranţi alimentari.In prezent poti afla multe informatii despre starea ta de sanatate in urma examinarii urinei, insa ar fi de preferat sa mergi in mod regulat la medic. Analizele de urina si sange pot identifica boli grave in stadiu incipient, cand nu exista semne vizibile cu ochiul liber. Ca exemplu, nivelul crescut de zahar in urina sau sange indica un risc crescut de diabet.

Un alt semn care ne poate indica o afectiune este mirosul urinei.Astfel, daca urina are un miros intepator, cel mai probabil este vorba despre o infectie urinara, iar daca mirosul este dulceag, poate fi vorba despre diabet.

Mai multe informatii vei putea afla din urmatorul videoclip de la DoctorMit:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *