Crama Budureasca este renumita pentru calitatea vinului rosu pe care il produce. Strugurii cultivati in zona viticola Dealu Mare dau viata unui vin de inalta calitate, fiind mai multi factori care influenteaza acest lucru. De la sol, la clima, altitudine si pana la experienta oenologului si podgorenilor, fiecare dintre aceste mici detalii fac diferenta. Daca esti in cautarea unui vin rosu din struguri romanesti, sunt sanse mari ca la Crama Budureasca sa iti gasesti noul preferat.
Feteasca Neagra din gama Budureasca Premium este un vin de exceptie care merita savurat in 2021. Acesta se obtine in urma unui proces complex care incepe odata cu alegerea celor mai frumosi struguri, desciorchinarea si zdrobirea lor, iar mustul este lasat la fermentat in cisterne de inox pana la 14 zile la o temperatura de 29 de grade. Dupa ce are loc fermentatia alcoolica urmeaza cea malolactica in urma careia vinul devine catifelat, avand taninurile moi. La finalul procesului de vinificatie, o parte a vinului se matureaza in baricuri de stejar pentru circa 5 luni, perioada necesara pentru dobandirea complexitatii dorite si aromelor unice pentru care este atat de apreciat. Astfel se obtine un vin rosu din struguri romanesti care incanta prin culoarea sa rubiniu inchis. Aromele fine de gem de prune si cuisoare sunt o placere, iar gustul intens aminteste de prune, mure, vanilie si piper negru. Acest vin se poate consuma alaturi de mai multe preparate, dar straluceste impreuna cu cele din carne de porc sau vita.
Feteasca Neagra din gama Budureasca Clasic este un alt vin de calitate pe care merita sa il descoperi. Strugurii de Feteasca Neagra se bucura de o atentie deosebita in viile Budureasca, iar in fiecare an de recolta ating un nivel bun de maturitate si calitate, fapt esential pentru obtinerea unui vin plin de arome fructate. Mustul se lasa la fermentat alaturi de drojdii atent alese in cisterne de inox la o temperatura care variaza intre 25 si 29 de grade pentru atingerea gustului dorit si culorii perfecte. Acesta este un vin de culoare rubiniu inchis, cu nas fructuos de prune si mure coapte. Gustul catifelat aminteste de fructele negre de padure, avand taninuri moi si un postgust lung. Feteasca Neagra din gama Budureasca Clasic este un vin potrivit pentru orice ocazie, care se poate consuma alaturi de o multime de preparate, in special cele din vita si porc.
Feteasca Neagra din gama Budureasca Organic este un alt vin rosu din struguri romanesti de inalta calitate. Vita de vie aleasa pentru obtinerea vinului are mai bine de doua decenii. Pentru ca radacinile sale se afla la mare adancime, ofera materia prima pentru vinuri aromate intens si care prezinta un real potential de invechire.
Pentru obtinerea mustului se foloseste metoda ravac, fara presare, in timp ce procesul de fermentatie are loc in cisterne de inox speciale, care sunt dotate cu un sistem pentru recircularea pielitelor in masa vinului. Pe aceasta cale se obtine o structura puternica si un plus la capitolul fructuozitate. De asemenea, pentru ca s-a dorit de la acest vin sa obtina taninuri catifelate si un postgust bogat, a fost maturat in baricuri de stejar pentru o perioada de pana la 12 ani.
Este nevoie de un proces complex pentru a obtine un vin special si astfel ne bucuram de un vin rosu cu reflexii violacee. Aromele de fructe de padure sunt intense si completate cu condimente fine specifice acestui soi de struguri. Gustul pronuntat de fructe rosii este pus in valoare de corpolenta vinului si de taninurile moi. In plus, Feteasca Neagra din gama Budureasca Organic are un bogat potential de invechire la sticla. Se poate consuma alaturi de preparate din carne de vita, berbec, vanat si o multime de mancaruri autentice romanesti bazate pe carne, mai ales cele picante.