Astazi am aflat ceva nou si foarte util

Tuturor ni se recomanda cand luam antibiotice, sa luam si probiotice, asa ca intra aici si citeste despre probiotice, ce sunt si cum ne pot ajuta. Doctormit.ro ne invata tot ce trebuie sa facem pentru o viata sanatoasa.

Probioticele sunt niste microorganisme care ne ajuta la mentinerea unei stari de sanatate bune si la formarea unui sistem imunitar rezistent in fata virusurilor si a bacteriilor. Ele se regasesc in mod natural in organismul nostru si ne ajuta la asimilarea substantelor nutritive, si in acelasi timp lupta impotriva infectiilor. Ele alcatuiesc flora benefica a organismului, regasindu-se la nivelul pielii, tractului uro-genital, cailor respiratorii, cavitatii bucale si in cea mai mare masura, la nivel intestinal.

Acestea au rolul de a crea un filtru intestinal protector impotriva microbilor neprietenosi, tin infectiile la distanta, ajuta sistemul imunitar, previn tulburarile gastrointestinale si dezechilibrele care pot duce la infectii vaginale si urinare recurente, regleaza tranzitul intestinal si limiteaza simptomele de colon iritabil. Probioticele ajuta organismul sa se detoxifice de substante nocive precum amoniacul, colesterolul sau excesul de hormoni.

Factorii care perturba flora pot fi antibioticele, corticosteroizii, pilulele anticonceptionale, ibuprofenul, aspirina, indometacinul sau alimente precum zaharul rafinat, grasimile hidrogenate.

Printre cele mai cunoscute si importante efecte benefice ale probioticelor asupra organismului se numara:

-lupta cu infectiile

-sustin imunitatea

-asigura o digestie normala. Problemele digestive aparute din cauza dezechilibrului microbiomului se pot remedia foarte usor prin aport de probiotice. Indiferent ca este vorba despre dezechilibre temporare, produse de consumul de antibiotice sau de afectiuni cronice care conduc la dezechilibre ale florei intestinale, digestia poate fi imbunatatita datorita probioticelor.

-ajuta la prevenirea si ameliorare simptomelor infectiilor de tract urinar

-ajuta sistemul digestiv sa functioneze corect

-pot reduce eczema la copii

-ajuta in combaterea racelilor si a gripelor

-reduc efectele nocive ale antibioticelor asupra organismului

-lupta impotriva candidozei

-imbunatatesc aspectul pielii

-protejeaza oasele

-au efecte asupra emotiilor

-au un rol important in tratamentul cu antibiotic

Pentru a avea cat mai putine efecte adverse in momentul in care urmam un tratament cu antibiotice, recomandabil este sa recurgem la administrarea unei formule de probiotice. In timpul unui tratament cu antibiotice, probioticele sustin echilibrul florei intestinale si contribuie la prevenirea unor afectiuni cauzate de disparitia bacteriilor prietenoase.

Un efect mai putin cunoscut al probioticelor il reprezinta ajutorul in curele de slabire. Ele ajuta la prelungirea starii de satietate si alungarea senzatiei de foame, contribuind in acelasi timp si la accelerarea arderilor.

Printre reactiile adverse ale probioticelor se numara balonarea. Foarte rar apar reactii alergice grave, cum ar fi mancarimile, iritatiile, inrosirea pielii, umflarea fetei, a cavitatii bucale sau la nivelul gatului, ameteli sau dificultati de respiratie. In cazul in care acestea apar, recomandarea este de a merge la medic cat mai repede.

Mai multe informatii puteti afla din urmatorul videoclip Doctormit:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *