De ce este eficienta epilarea definitiva?

Pana in prezent, metodele de indepartare a parului de la barbierit la crema de indepartare a parului, de la epilarea cu ceara la electrocoagulare, de la pensete la instrumente electrice de indepartare a parului, pana la electroliza nu au fost satisfacatoare. De fapt, rezultatele sunt partiale, de scurta durata si, uneori, cu risc de efecte secundare: de la iritatie (barbierit) la arsuri chimice si dermatita alergica (crema de indepartare a parului), de la foliculita si pete (depilare cu ceara) la cicatrizare (electrocoagulare) si electroliza). Cercetarile stiintifice au reusit sa umple acest gol, ducand la lasere care pot oferi rezultate clinice excelente, cu putine efecte secundare si anume epilare definitiva. Mai mult, cercetarea clinica si tehnica continua in domeniul laserelor medicale ofera acum instrumente foarte sofisticate, care sunt cu siguranta mai bune decat primele dispozitive aparute pe piata in a doua jumatate a anilor ’90. Pentru indepartarea parului de lunga durata, sunt necesare mai multe tratamente. De fapt, nu este suficient ca fasciculul laser sa distruga selectiv parul, dar este, de asemenea, crucial sa gasiti perioada de crestere a parului. Poate ca nu toata lumea stie ca parul a trecut prin trei etape in procesul de evolutie: o crestere (perioada de crestere), o oprire de crestere (Catagen) si o varsare (Telogen).

Pentru a obtine indepartarea eficienta a parului cu laser, este necesar sa loviti parul in faza de crestere (crestere), deoarece parul in faza statica nu are rezultate. Cu toate acestea, procentul de par in faza de crestere variaza in functie de partea corpului. Toti acesti factori afecteaza numarul de tratamente si intervalul de timp dintre ele pentru a viza cel mai mare numar de fire de par in etapa cea mai sensibila a tratamentului. Numarul de cursuri de tratament variaza de la pacient la pacient, dar o medie de 5 sau 6 tratamente trebuie efectuate la intervale de o luna pentru a realiza epilarea pe termen lung, permanent si permanent. De fapt, dupa fiecare sedinta de tratament, este posibil sa se observe diferite procente de par care nu se mai regenereaza (de la 10% la 20%). Procentul depinde de zona corpului tratat (acest lucru afecteaza numarul firelor de par din perioada de crestere care sunt sensibile la radiatii), tipul de par (parul negru sau chiar parul blond raspunde bine, cu putin sau deloc rosu) si alb) si intensitatea fasciculului (utilizati o putere redusa Sunt necesare mai multe sesiuni).

Intalnirea a inceput cu interviuri precise intre dermatologi si pacienti, iar dosarele medicale au fost completate pentru a evidentia toate variabilele care ar putea afecta rezultatul final. In timpul tratamentului, fasciculul laser este livrat in zona selectata unde cea mai mare energie pe care pacientul o poate tolera este utilizata pentru a exploda efectiv parul. La sfarsitul tratamentului, pielea era rosie, dar intacta. Roseata dispare de obicei in cateva ore. In cateva zile imediat dupa tratamentul cu laser, s-a observat o crestere rapida a parului, fapt ce a intarit punerea in practica a epilarii definitive cu lumina pulsata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *