Simti ca nu te mai poti concentra? (iata 10 simptome ca suferi de brain fog)

Orice ai face, simti ca nu mai dai randament?  Parca nu erai asa inainte. De ce uiti amanunte si nu mai vezi lucrurile clar?

Atunci este posibil sa fii afectat de brain fog (mintea ta nu se mai poate concentra). Sindromul de brain fog poate aparea din cauza stilului de viata sau poate fi un efect secundar al unei afectiuni sau al unor medicamente.

Care sunt simptomele de brain fog sau ceata cerebrala?

  1. Ai probleme cu memoria

Inainte nu avea probleme sa retii detalii, evenimente sau intalniri de afaceri. Acum parca nici notificarile nu te mai ajuta.

Daca te confrunti cu probleme de memorie, este posibil sa suferi de brain fog.

  1. Mintea ta nu mai este clara

Poate simptomul cel mai des intalnit si cel mai relevant consta in starile de confuzie. Nu mai poti vedea lucrurile clar si nivelul de stres se agraveaza.

  1. Nu te mai poti concentra

Ai de prezentat un raport si in mijlocul sedintei nu mai stii unde ai ramas? Seful sau colegul iti arata cum se rezolva o anumita sarcina, iar tu nu poti ritmul?  Atunci este foarte posibil ca in viata ta sa se fi instalat ceata cerebrala.

  1. Ai stari de confuzie

Te simti pierdut si nu mai poti sa iti organizezi bine treaba. Din pacate aceste    stari de confuzie sunt un indiciu ca trebuie sa faceti o schimbare.

  1. Esti irascibil

Din moment ce nu te mai poti concentra si ai momente de confuzie, este aproape imposibil sa nu resimti o stare de irascibilitate.

  1. Ai parte de episoade de insomnia

Daca activitatea creierului tau este afectata, acest lucru are consencinte si asupra somnului tau. Incearca sa ai grija mai multa grija de tine si dormi 8-9 ore in fiecare seara.

  1. Lipsa de motivatie

Nu mai ai initiativa si simti ca nu mai motivatie?  Este o reactie fireasca care apare in momentul in care activitatea noastra cerebrala este incetosata.

  1. Inceput de depresie

Sindromul de brain fog iti diminueaza puterea de concentrare, iar acest aspect te poate face sa te simti lipsit de productivitate. Din moment ce avem senzatia ca nu mai stapanim situatia, poate interveni o stare usoara de depresie.

  1. Lipsa de energie

Cand mintea noastra nu este in regula, este imposibil sa nu aiba reactii secundare si asupra starii noastre de spirit. O minte incetosata ne scade nivelul de energie din corp, iar noi avem impresia ca nu mai are rost sa facem ceva.

  1. Stari de anxietate

Sindromul de brain fog iti poate da impresia ca este neputincios si ca nu iti mai poti rezolva treburile cu bine. De aceea, pot aparea stari de anxietate.

 

Cum poti combate ceata cerebrala?

  1. Dormi suficient
  2. Bea multa apa
  3. Incearca sa ai o alimentatie echilibrata
  4. Fa sport in mod regulat. Te va ajuta sa iti schimbi starea de spirit

Daca vrei sa elimini de tot acest sindrom de brain fog, fie trebuie sa faci o schimbare in stilul tau de viata, fie discuta cu medicul tau si nu mai lua medicamentele ce iti afecteaza puterea de concentrare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *