Anxietatea din perioada pandemiei

Pentru unii, anul 2020 a însemnat mai mult decât blocaje și restricții la nivel de socializare. Echipa din spatele site-ului Thelife.ro a analizat mai multe studii care au avut ca temă de cercetare impactul pandemiei asupra persoanei ca „animal social”. S-a observat că odată ce restricțiile s-au ușurat, unii oameni au întâmpinat dificultăți în a-și relua viața la „normal”, adică cea dinaintea pandemiei de COVID-19. Pe baza rezultatelor obținute din urma cercetărilor, o parte dintre specialiști s-au pus de acord asupra unui lucru: perioada de reacomodare poate fi considerată următoarea criză emergentă de sănătate mintală.

Pentru început, ca să înțelegem mai bine impactul pe care la avut pandemia asupra oamenilor, trebuie să înțelegem ce înseamnă și cum se manifestă conceptul sindromului de anxietate COVID-19. Răspândirea acerbă a virusului, teama de a fi infectat, îngrijorarea și monitorizarea amenințărilor la care ar putea fi supusă o persoană, evitarea situațiilor sociale și a persoanelor sunt principalii factori care ar putea indica că suferi de sindromul de anxietate COVID-19. Specialiștii au concluzionat că persoanele care suferă de acest sindrom tind să se confrunte cu stres post-traumatic crescut, stres general, anxietate, toate acestea ducând chiar la idei de sinucidere.

Există o normalitate a fricii de pandemie, întocmai pentru că virusul poate fi mortal pentru unii. Această teamă este o provocare pe care mulți o pierd, dezvoltând comportamente excesive, alimentate de frică. Dacă am face un sondaj, chiar și în prezent, după vaccinare, există persoane care devin nesigure de alegerea făcută, mergând pe considerentul că „poate a făcut mai rău”. Frica este un sentiment natural, însă pentru unii poate fi sursa multor afecțiuni la nivel psihologic. Medicii recomandă ajutorul unui profesionist din domeniu, deoarece acesta este singura persoană avizată pentru a face terapie comportamentală sau eliberarea unei rețete pentru tratarea anxietății sau a depresiei.

Cercetările au demonstrat că izolarea prelungită poate avea un impact semnificativ asupra sănătății mintale. În acest context, există diferite materiale publicate în mediul online despre susținătorii persoanelor care se confruntă cu probleme de anxietate sau tulburări sociale. Acestea își împărtășesc sfaturile cu privire la metode folositoare în combaterea anxietății și stresului în timp ce sunteți forțați să stați la domiciliu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *