Beneficiile alegerii unui camin de batrani privat

Astazi, mai mult de jumatate din totalul procentual din camine de batrani private din Romania sunt asociatii sau organizatii non-profit.

Se spune ca un azil de batrani este considerat a fi public atunci cand se afla sub autoritatea centrului de actiune sociala a statului, a asistentei publice sau a unui centru spitalicesc. Tariful sau depinde de deciziile generale ale departamentului de ingrijire al acelei institutii, in timp ce la camine de batrani private lucrurile stau putin mai diferit. Pretul mediu pentru cazare intr-o casa de batrani publica este de diferit de la un azil la altul, totul depinzand de conditiile de trai si de multi alti factori.

Pe de alta parte, acele camine de batrani private pot gazdui persoanele in varsta dependente, precum si persoane capabile, care insa au nevoie de companie, de socializare. Aici veti putea intalni un personal dragut, rabdator, care este gata sa va ofere toata grija si atentia pentru a va simti impliniti si fericiti. Spre exemplu, la caminul de batrani privat, Sky Angel, atmosfera este una calda si primitoare mereu, iar aici varstnicii se simt in siguranta, iubiti si protejati.

Amplasarea geografica a unei case de batrani publice va fi potrivita pentru o persoana in varsta care cauta liniste, daca este si putina verdeata in zona. De fapt, aproape majoritatea azilelor de batrani private se afla in zone rurale, in care domneste linistea si cei aflati acolo se pot bucura de o oaza de verdeata, lumina si energie din partea naturii.

Care sunt avantajele unor camine de batrani private?

Se spune ca un camin de batrani este privat atunci cand apartine unei persoane sau unei firme private, ori chiar a unei fundatii sau asociatii care au ca obiect de activitate ingrijirea batranilor. Aceste camine de batrani private pot gazdui persoanele in varsta cu venituri modeste, dar si venituri mai mari, totul depinzand in functie de nevoile varstnicului, dar si de dorintele pe care le au membrii familiei.

Diferenta de cost intre o casa de batrani publica si privata se explica prin numarul si calitatea serviciilor oferite,  precum si prin alocarea sau nu a ajutorului financiar public, insa aici discutia este putin mai sensibila.

Aceste camine private sunt in general foarte bine dotate, iar animalele sunt deseori acceptate acolo. Multe sunt moderne si ofera activitati originale si variate, asa cum se intampla si la Sky Angel. Sectorul privat al centrelor pentru batrani este, de asemenea, in plina expansiune, pentru ca tot mai multe familii alge serviciile acestora. Motivul pentru care se intampla acest lucru este pentru ca in aceste camine de batrani private, varstnicii sunt tratati cu mult respect si apreciere din partea personalului, iar cei dragi pot sta linistiti, stiindu-i in siguranta aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *