Incalzirea prin pardoseala eficienta: sfaturi si recomandari

Sistemele de incalzire prin pardoseala, de asemenea, cele recomandate de Maricon, aduc confortul termic care este necesar pentru locuinta proprire, intrucat caldura este distribuita intr-un mod cat mai eficient din punct de vedere energetic, avand numeroase avantaje si beneficii, precum costuri reduse pe termen lung, spatiul mai mare in locuinte, calitatea ridicata a aerului, usurinta instalarii, utilizare simpla, dar si compatibilitate cu multe tipuri de pardoseala, precum gresia, marmura, parchetul si nu numai.

Atunci cand optati pentru un sistem de incalzire prin pardoseala, precum cele oferite de Maricon, este necesar sa aveti in vedere aspectele referitoare la eficienta acestui tip de incalzire. In primul rand, izolatia este un element de care trbeuie sa tineti cont deoarece aceasta este importanta pentru un consum la nivel redus si un confort termic la nivel crescut. Izolatia atat la nivelul podelei, dar si la nivelul peretilor este de prim interes si foarte importanta pentru reducerea unor eventuale pierderi ale caldurii. Totodata, se pot aplica atat pe pereti, cat si la nivelul podelei, placi de polistiren. Inca un aspect important de retinut este faptul ca pierderea caldurii se poate produce si prin pod sau mansarda, nu doar prin podea si pereti, astfel ca trebuie avute in vedere la categoria izolarii si acestea.

Un alt factor de care trebuie sa tineti cont atunci cand optati pentru instalarea unui sistem de incalzire prin pardoseala consta in amplasarea corecta a termostatului, intrucat acesta trebuie sa se afle in cea mai rece sau racoroasa camera, cu o distanta de aproximativ 1,5 metri sau mai mult fata de podea. Totodata, trebuie sa fie ferit de soare, in caz contrat poate influenta temperatura inregistrata.

Se recomanda sa existe anumite circuite separate pentru fiecare incapere deoarece ajuta la controlarea distributiei de caldura mult mai bine, iar in cazul aparitiei unor avarii sa se poata opri furnizarea de caldura doar in acea camera. Mai exista si alte lucruri care trebuie cunoscute atunci optati pentru un sistem de incalzire prin pardoseala si anume: nu vor aparea probleme daca pasiti desculti pe podea deoarece aceasta nu se va incalzi exagerat sau insuportabil de mult. Este de preferat ca utilizarea unor covoare sa fie intr-un scop decorativ, covoarele sa aiba dimensiuni mici deoarece cele mai mari si practice pot bloca caldura, intr-o anumita masura. Totodata, nu va fi necesara utilizarea covoarelor pentru confortul termic atat timp cat se foloseste incalzirea in pardoseala. Atunci cand aducem in discutie avariile sau spargerea unei teve la sistemul de incalzire in pardoseala, se poate repara la nivelul fisurii, intrucat nu va trebui inlocuit sistemul total. Totusi, riscul de a avea acest tip de problema este foarte scazut.

Astfel ca sistemele de incalzire in pardoseala oferite de Maricon sunt eficiente pentru incalzirea locuintelor, reprezentand o solutie pe termen lung, care aduc nenumarate avantaje, intrucat merita luata in calcul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *