Si firma ta poate avea nevoie de un certificat ISO

Pentru ca traim intr-o lume tot mai agitata si aflata tot timpul pe fuga, este de la sine inteles de ce adesea putem ajunge sa neglijam diferite activitati. Poluarea reprezinta un fenomen care ne afecteaza pentru fiecare dintre noi, fiind intalnit la nivel global, astfel ca trebuie identificate modalitati prin care acesta sa fie stopat. Din acest motiv sunt impuse diferite reguli stricte pentru organizatii, pentru a-si controla activitatile si pentru a limita consumurile pe cat se poate.

Totusi, o modalitate mult mai eficienta in acest sens este reprezentata de optarea pentru certificatul ISO 14001. Acesta este folosit in intreaga lume si promite mai multe avantaje, astfel ca le vom descoperi pe cele mai importante.

Controlarea costurilor

Orice activitate este eficientizata, motiv pentru care se vor identifica si monitoriza toate activitatile, astfel incat sa se reduca costurile. Bineinteles, pentru ca sunt reduse costurile, va creste profitul, dar se elimina si pierderile inutile, acestea fiind foarte comune in ziua de azi, iar risipa este una dintre cele mai mari amenintari ale planetei.

Reducerea poluarii

Poluarea se poate reduce in orice domeniu, indiferent de aria de operare, iar acesta este unul dintre principalele obiective ale certificatului ISO 14001, motiv pentru care si organizatia ta poate sa ia masurile adecvate in acest sens.

Respectarea regulilor

In incercarea de a controla poluarea, autoritatile pot impune diferite reguli organizatiilor din mai multe domenii, iar cei care nu se supun risca sa fie sanctionati. Astfel, certificatul are si rolul de punere la punct a reglmentarilor, ocazie cu care se evita diferite batai de cap si multe alte probleme.

Imbunatatirea imaginii

Bineinteles, clientii, partenerii de afaceri, furnizorii, investitorii si nu numai, vor prefera sa colaboreze cu o organizatie care au obtinut unul sau mai multe certificate ISO. Cu alte cuvinte ISO 14001 reprezinta o modalitate ideala de imbunatatire a imaginii generale, fiind o importanta bila alba la portofoliu.

Promovarea evitarii risipei

Nu trebuie omis nici faptul ca se promoveaza evitarea risipei, iar apa, curentul, gazul si altele vor fi utilizate cu masura, doar atunci cand este cu adevarat nevoie, respectandu-se anumite conditii impuse in urma unei analize minutioase.

Produse si servicii de calitate

Prin obtinerea certificatului si monitorizarea activitatilor desfasurate clientii se vor bucura de produse si servicii de cea mai buna calitate, iar acestia la randul lor vor aduce pe altii, ocazie cu care organizatia va deveni mai cunoscuta.

Costuri minime

Toate aceste beneficii ale certificatului ISO 14001 vin cu niste costuri minime, care nu sunt direct proportionale. In plus, prin economiile facute de-a lungul timpului si prin cresterea veniturilor investitia initiala va fi amortizata imediat, fara a mai lua in calcul si toate celelalte avantaje, intregul proces desfasurandu-se in decurs de cativa ani.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *