Cat de eficiente sunt abdomenele?

Muschii abdominali bine lucrati au devenit un adevarat simbol al sanatatii si fitnessului, motiv pentru care fiecare dintre noi cautam diferite modalitati prin care sa ajungem la cele mai bune rezultate intr-o perioada cat mai scurta de timp. Pe internet putem gasi o multime de exercitii in acest sens, care ar trebui sa stimuleze abdomenul pentru arderea grasimilor, insa putine sunt atat de eficiente pe cat ne-am astepta. Muschii abdominali au mai multe scopuri, de la asistarea la respiratie, la miscare, protejarea organelor interne sau controlarea echilibrului si posturii, astfel ca este ideal sa fie in forma.

Tipuri de grasimi

Excesul grasimii abdominale este asociat cu mai multe probleme, inclusiv diabetul de tip 2 sau afectiuni cardiace. Totusi, este important sa se faca diferenta intre grasimile abdominale, care pot fi de doua tipuri, cea subcutanata si cea viscerala. Astfel, cea subcutanata este cea localizata sub piele, intre muschi si piele si nu are legatura directa cu riscurile asociate metabolismului, astfel ca daca cantitatile sunt moderate nu vor atrage probleme. In schimb, cea viscerala este localizata in cavitatea abdominala, in jurul organelor interne si are legatura directa cu nenumarate afectiuni, astfel ca este esentiala tinerea acesteia sub control.

Muschii abdominali

DoctorMit este de parere ca exercitiile la nivelul muschilor abdominali ii va ajuta sa se intareasca, insa abdomenele nu sunt neaparat eficiente asa cum se asteapta cele mai multe persoane intrucat muschii nu au cum sa fie vizibili daca sunt acoperiti de un strat gros de grasime. Astfel, cantitatile ridicate de grasimi subcutanate impiedica expunerea muschilor, motiv pentru care este mai dificil sa se ajunga la rezultatele dorite. Principalul scop este acela al indepartarii grasimii subcutanate din zona abdominala, urmand ca mai apoi sa se defineasca muschii.

Ineficienta

Este un mit conform caruia se poate pierde grasimea dintr-un punct prin exercitiile de la nivelul acestuia, insa pe aceasta cale doar se intaresc muschii, motiv pentru care solutia nu este eficienta. Au fost efectuat nenumarate teste in acest sens, iar toate au dus la acelasi rezultat, iar totul nu se rezuma numai la zona abdominala, ci si la celelalte ale corpului. Unul dintre motivele principale pentru care solutia nu este eficienta este cauzata de faptul ca celulele muschilor nu le pot folosi pe cele ale grasimilor in mod direct, ci este nevoie ca grasimile sa fie “micsorate” pentru a putea intra in fluxul sangelui. In acelasi timp, Doctormit este de parere ca e important de stiut faptul ca abdomenele nu sunt eficiente pentru a arde caloriile, ci poate fi pregatit un program mult mai precis, care sa aiba mai mult succes, care sa ajute la miscarea mai rapida a metabolismului, iar un bun exemplu in acest sens este reprezentat de aerobic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *