Merita sa cumpar caloriferele din fonta?

Chiar daca trendurile in materie de calorifere tind spre cele moderne, construite din materiale durabile precum aluminiul, radiatoarele clasice, din fonta isi pastreaza un loc in casele romanilor. Acest fapt se datoreaza proprietatii de a inmagazina caldura si de a pastra temperaturile ridicate mult timp, spre deosebire de cele din aluminiu, care, desi se incalzesc imediat, cu aceeasi rapiditate pierd caldura.

Imbina utilul cu placutul

Probabil ca si in casa ta se afla acum macar un calorifer din fonta, care a fost instalat o data cu constructia blocului. Aceste calorifere, desi sunt eficiente, fiind gandite in principal urmand considerente practice, din punct de vedere estetic pot fi elementele care strica intregul aspect al unei camere. Insa caloriferele din fonta au evoluat si ele, iar acum poti sa alegi un calorifer din fonta care iti poate asigura beneficiile incalzirii ca si pana acum, si in acelasi timp un plus in materie de design. Asadar, daca ti-am starnit interesul poti sa vezi mai multe aici, accesand catalogul de produse Bricosteel.

Bineinteles, pentru a profita la maxim de caloriferele din casa ta, trebuie sa le consideri parte integranta a designului fiecarei camere si, de ce nu, tratateaza-le ca o parte importanta a incaperii, chiar si ca un punct focal al acesteia, asemenea unui semineu spre exemplu. Daca te gandesti la caloriferul tau ca la o bucata de metal greoi care perturba aspectul camerei, atunci nu vei vedea adevaratul potential al unui astfel de radiator din fonta. Cu o masca sau consola de calorifer sau pur si simplu printr-o utilizare inteligenta a unor nuante de vopsea, ele pot fi transformate intr-o caracteristica speciala a camerei tale, care sa imbine clasicul cu elemente moderne.

Alege o consola moderna

O astfel de consola va juca doua roluri: va impedica atingerea corpului de incalzire atunci cand acesta este fierbinte (in special in cazul caloriferelor de epoca), eliminand astfel riscul arsurilor accidentale si totodata va da o noua infatisarea caloriferului. Deoarece acoperirea caloriferelor poate oferi un aer vintage locuintei, acestea pot fi integrate cu succes in camere cu stil traditional.

Fii practic: transforma caloriferul intr-un raft

Unii oameni tind sa evite caloriferele din fonta deoarece se extind in camera si ocupa mult spatiu, insa se poate profita de pe urma acestora prin construirea unui raft special si atractiv.

Alege un nou inceput

Daca nu esti pregatit sa incepi un astfel de proiect de remodelare care vor necesita timpul si atentia ta deplina, alege sa inlocuiesti vechiul tau calorifer din fonta cu unul nou din catalogul de produse Bricosteel. Vezi mai multe aici si astfel vei putea sa te bucuri de un camin primitor, decorat pe deplin in viziunea ta, fara a fi nevoit sa recurgi la compromisuri.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *