In Viena nu te vei plicitisi vreodata

Unul dintre cele mai vizitate orase ale Europei este Viena, capitala Austriei care se remarca prin istoria sa bogata si astfel ca atrage turisti din toate colturile lumii. De asemenea, datorita faptului ca se afla o distanta relativ mica de tara noastra, aceasta este o destinatie populara in randul romanilor. La tot pasul se regasesc nenumarate surprize, iar pentru a fi descoperite toate este nevoie de alocarea a cateva saptamani, insa cum majoritatea concediilor se desfasoara in circa 10 – 14 zile, uneori poate fi dificila pregatirea unui itinerariu.

Cladirea Primariei

Primaria este gazduita intr-o cladire neo gotica din centrul administrativ al orasului si se deosebeste prin structura sa impresionanta. Pentru construirea sa a fost nevoie de cateva decenii si a fost finalizata in 1883, cand a fost adaugat si turnul inalt de 98 de metri, de unde pot fi admirate imprejurimile, iar acesta reprezinta un punct foarte popular in randul fotografilor. Curtea interioara este la fel de atragatoare si pentru ca este generoasa, aici sunt organizate anual diferite evenimente culturale si concerte. Vizitatorii au ocazia de a descoperi multe dintre cladirile principale ale cladirii, astfel ca aceasta trebuie sa fie inclusa pe toate itinerariile.

Albertina

Acesta reprezinta unul dintre mai cunoscute muzee de arta din Europa si dispune de opere ale tuturor reprezentatilor artei moderne se gasesc aici, de la impresionistii francezi, vienezi, rusi si nu numai. Asadar, nu lipsesc capodopere ale lui Picasso, Cezanne, Chagall, Klimt, Kandinsky, Munch si multi altii, astfel ca pasionatii de arta nu au cum sa rateze acest muzeu. O alta atractie este reprezentata de cladirea in care este gazduita institutia, intrucat palatul a fost resedinta arhiducilor de Habsburg, iar de atunci a fost restaurat la adevarata sa glorie.

Muzeul de Istorie Naturala

Muzeul de Istorie Naturala din Viena gazduieste nenumarate atractii, printre care o hala imensa dedicata dinozaurilor, dar si cea mai mare colectie de meteoriti, printre care si Tissint, cel care a cazut de pe marte in Maroc in urma cu cativa ani. Cele 39 de camere gazduiesc mai multe colectii care sunt impartite cronologic, incepand de la primele semne ale evolutiei umane, din era preistorica si pana la istoria recenta. Nu trebuie omisa nici ultima aditie, planetariul digital care reprezinta o adevarata atractie in special pentru copii.

Fara timp pierdut

Asadar, oricine poate alege zboruri catre Viena de la Aerotravel intrucat acestea aduc economii considerabile de timp, fiind directe. Mai mult, in ultimii ani au fost incluse mai multe aeroporturi ale tarii aici, motiv pentru care cei din Bucuresti, Iasi, Timisoara sau Cluj pot ajunge in doua ore sau mai putin pana in capitala Austriei, totul fiind foarte comod si simplu, iar preturile sunt accesibile pentru toate buzunarele, fiind mai avantajoase decat cele implicate de oricare alt mijloc de transport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *