Cum se alege o patura?

Fiecare dintre noi ne concentram la alegerea lenjeriilor de pat si a saltelelor ideale, insa nu trebuie omise nici paturile, pentru ca si acestea influenteaza nu numai gradul de confort, ci si atmosfera din dormitor. Asadar, merita sa vezi oferta VisePufoase si sa descoperi cele mai atractive modele care iti fac cu ochiul, optiunile fiind foarte variate, pentru toate preferintele. De asemenea, VisePufoase vine si cu sfaturile ce ne ajuta sa facem cea mai buna alegere atunci cand suntem in cautarea unei paturi noi.

Rol estetic

Principalul rol al paturilor este din punct de vedere estetic si acestea trebuie diferentiate de rolul plapumelor, pentru ca, de obicei, acestea se aseaza pe pat, completeaza aspectul, dar pot fi utile la invelit pentru un somn de doua ore la amiaza.

Eficienta

In schimb, exista optiuni care pot fi alese pentru a fi folosite in cursul noptii, fiind mai groase, mai placute la atingere si aduc un grad ridicat de confort. Bineinteles, acestea pot fi confectionate din diferite materiale si este important ca intotdeauna sa fie alese fibrele naturale, pentru ca nu numai ca asigura o lunga durata de viata, ci sunt si mult mai comode. In acelasi timp, intretinerea e foarte simpla daca fibrele sunt naturale, iar aspectul nu se va deteriora dupa numai doua, trei spalari.

Dimensiunea ideala

De asemenea, trebuie sa se tina cont si de dimensiuni, de grosime, dar si de greutate, pentru ca acestea pot fi cateva semne ale calitatii, chiar daca criteriile nu sunt eliminatorii. De obicei, cele mai groase sunt si cele mai calduroase, insa aceasta nu este o regula generala, ci poate ca cel mai important aspect e reprezentat de calitatea materialelor folosite la procesul de confectionare. O alta regula este aceea ca paturile pufoase si usoare sunt cele care se pastreaza calduroase, motiv pentru care acestea pot fi alese pentru sezoanele mai racoroase. Asadar, pentru a alege dimensiunea potrivita este important sa se adauge cate o palma in plus la fiecare colt peste dimensiunile patului, acestea fiind standard.

Materialele optime

Nu exista materiale care sa fie neaparat cele mai bune, ci totul tine de preferintele fiecaruia, asa ca poti sa vezi oferta VisePufoase. Bineinteles, cele mai potrivite sunt cele din lana sau din alte fibre naturale, pentru sunt calduroase, comode, dar si durabile in timp, in timp ce microfibrele sunt dedicate celor care se pot confrunta cu alergii din cauza fibrelor naturale.

In functie de sezon

O idee inspirata poate fi ca aceste paturi sa fie alese in functie de sezon, pentru ca pe aceasta cale e mai usor sa avem parte de cele mai bune conditii in tot cursul anului, fara a fi prea cald sau prea frig in anumite momente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *