Esti meteodependent? (3 semne care iti spun acest lucru)

Poate vremea sa iti afecteze starea de spirit? Conteaza atat de mult decorul exterior pentru a influenta universal tau interior?

Depinde de personalitatea fiecarei persoane si de reactiile pe care le avem la situatiile cu care trebuie sa ne confruntam.

Exista totusi cateva semne care iti pot spune ca vremea are efecte asupra ta:

1.Te simti trist cand nu vezi lumina soarelui

De obicei, afecteaza oamenii care sunt nascuti intre lunile octombrie si aprilie. Cand oamenii sunt mai putin expusi la lumina soarelui, corpul produce mai multa melatonina, iar tu te vei simti mai somnoros.

Iar daca corpul tau iti cere sa dormi, scade si nivelul de serotonina din creier. Acest neurotransmitator iti afecteaza starea de spirit, apetitul si somnul.

2.Ploaia te face sa mananci mai mult

Lipsa soarelui si vremea mohorata te fac sa mananci mai mult. Acest lucru se intampla pentru ca cele doua elemente mentionate reduc nivelul de serotonina din creier, iar atunci creste nevoia de a consuma carbohidrati.

Persoanele depresive simt nevoia sa consume carbohidrati pentru ca ele sporesc nivelul de serotonina si ii fac sa se simta mai bine pe termen scurt.

 

3.Cheltui mai multi bani cand este insorit afara

Cine spune ca doar vremea rece si racoroasa are efecte asupra ta? Chiar si o zi insorita iti poate arata ca esti meteodependent.

Cand soarele straluceste pe cer, simti nevoia sa cumperi mai mult. Lumina soarelui iti da o stare pozitiva, iar, drept consecinta, vei cheltui o suma mai mare de bani.

Te regasesti in acest scenariu? Atunci, poate ar fi mai bine sa iti planifici cumparaturi pe alta data si sa faci o lista de produse de care ai nevoie pentru a nu cheltui un banut in plus.

 

Sunt sanse ca o vreme mohorata sa te afecteze doar daca ii permiti acest lucru. Tu ai control asupra gandurilor si esti capabil sa iti schimbi dispozitia oricand pe parcursul unei zile.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *